Çiçek Nasıl Sulanır?

Bitkilerin doğru bir şekilde sulanması, o bitkinin uzun ömürlü olmasını sağlar. Çiçekleri sularken en başta topraklarını kontrol etmek gerekir. Bunun için parmağınızı saksıdaki toprağa 2 cm derinliğinde parmağınızı sokmanız yeterli olacaktır. Parmağınızla kontrol ettiğiniz toprağın nemli ya da kuru olduğunu anlamanız çiçeğinizin sulanıp sulanmayacağını belli eden en önemli işarettir.

Parmağınızı toprağa soktuğunuzda, herhangi bir nem varlığı hissetmiyorsanız ve toprak tamamen kuru ise, bitkinin sulanma zamanı gelmiş demektir. Parmağınızı batırdığınızda eğer topraktan nem hissi alıyorsanız ya da toprak balçık gibi ise, fazla sulanmış olduğuna dair bir işaret olarak görülmelidir. Bu durumda çiçeğin sulanmasına gerek yoktur. Hatta, var ise, saksı tabağındaki fazla su da dökülmelidir. Saksıda biriken fazla suyu dökmezseniz çiçekte böceklenmeler ve bitlenmeler görülebilir. Suyu nemli ve ıslak olan bitkilere bir süre su vermemek gerekir.

Bitkiler Günün Hangi Saatlerinde Sulanmalıdır?

 

Bitkileri sularken sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde sulamaya dikkat etmeniz gerekir. Bu saatler güneş ışığının daha az olduğu ve buharlaşmanın daha az olduğu zamanlardır.

Çoğu bitkiyi sakı tabağından sulamak gerekir. Böylelikle su direkt, bitkinin köklerine ulaşacaktır. Yapraklı bitkileri ise püskürtme yolu ile sulayabilirsiniz. Fakat püskürtme yolu ile sulayacağınız zaman bitkinin güneş ışığı almadığından emin olmalısınız. Çünkü su güneş ışığı ile birlikte yaprakları yakacağından, bitkinin yaprağında kahverengi lekeler oluşturacaktır.

Bitkiyi eğer yeni ektiyseniz ilk 3 ay üstten daha sonraki aylarda saksıdan sulayabilirsiniz.

Yorum Ekle