Yapılan araştırmalara göre ülkemizde her 4 kişiden biri ağız kokusundan dolayı olumsuz etkilenebiliyor. Yapılan araştırma sonucunda oranın bu denli yüksek olması sonucunda ise ağız kokusundan kurtulmak için yapılabilecekleri sizin için araştırdık.
- Dişler süzenli olarak fırçalanmalı elbette ama diş fırçalarken yumuşak ya da orta sert fırça kullanımı yerine sert fırça seçimine yer verilmesi öneriliyor.
- Bakteri plaklarının oluşumunu engellemek ve yiyecek atıklarından dişleri temizlemek için en az iki defa dişlerin fırçalanması gerekiyor. Özellikle gece diş fırçalayıp bir şey yemeden yatmak önemlidir. Bunun yanı sıra diş ipi kullanarak artıklardan da diş aralarının temizlenmesi tavsiye ediliyor.
- Herkes diş fırçalamanın önemini bilse de dil fırçalama konusunda oldukça bilinçsiz bir toplumuz. Oysa dişlerin fırçalanması ile ağız kokusunun yüzde 20 giderilirken dil fırçalanarak yüzde 80 oranında ağız kokusu giderilebiliyor.
- Ağız kokusu gidermek için kullanılan ürünlerde yer alan alkol katkısı ağız kokusunu artırabiliyor.
- Çinko içeriğe sahip olan diş macunu ya da sakızlar ağız kokusunun giderilmesinde daha da etkilidir.
- Ağız ve diş bakımı için düzenli olarak hekime gidilmesi gerekir.
- Diş hekimine yapılacak olan düzenli ziyaretler sayesinde tüm diş bakımları yapılarak dolgu ve benzeri işlemlerde gerçekleştirilerek dişlerin ömrü uzatılabilir ve ağız kokusunun önüne geçilebilir.
- Ağız kuruluğu kokuya sebep olacağı için bol su tüketilmesi gerekir.